Jól szerepeltek a horgászok az alsóörsi kempingben

2015. április 12-én vette kezdetét a III.Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny, mely során az időjárás ugyan lehetett volna kegyesebb is a versenyzőkhöz, de így is remekül sikerült a verseny, és csaknem 1,5 tonnányi ponty került a mérlegre a teljes verseny folyamán.

Horgászat

A versenyre 50 csapat nevezett, közel 200 horgász, 300 bottal versengte végig a több mint 6 napig (146 óra) tartó versenyt. A verseny egyik helyszíne az alsóörsi Európa Kemping volt, mely 2016-tól Pelso Camping néven folytatja működését.

Pelso Camping tulajdonosa a Pelso Camping Kft. projektcég, akinek tervei között szerepel a kemping újjáélesztése, felvirágoztatása szolgáltatások bővítésén és a kemping felújításán keresztül.

A Pelso Camping célja a minőségi horgászat, nyaralás, szórakozás feltéteteleinek megteremtése és a maximális kényelem illetve pihenési lehetőségek biztosítása. A kempingbe érkező horgászok elő- és utószezonban közel 40 stégen található horgászhelyen, a part mentén és a vízben egyaránt élvezhetik a horgászat élményeit. A Pelso Camping területén kényelmes szálláshelyeken pihenhetik ki – akár családjaikkal együtt – a horgászat fáradalmait. A helyszínen horgászbolt, horgászezközökkel és horgászhelyekkel biztosítja a gondtalan, kényelmes horgászatot.

A tervek között szerepel a kemping mellett strand, apartman és kikötő választék kiépítése, valamint a jelenlegi kemping kapacitások bővítése. Mindezeken kívül a tervek között szerepel gyerektáborok, különböző sportesemények, fesztiválok megszervezése, továbbá kertmozi, kalandpark fejlesztése, horgászathoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése is. A Pelso Camping fejlesztési terveivel kapcsolatos további információk a www.pelsocamping.hu oldalon olvashatók, és ne felejtsék el lájkolni a kemping facebook oldalát. (Megj. A 2015-ös év során a kemping szálláshelyeinek foglalásával a Balatontourist foglalkozik.)

Alsóörsön, a Pelso Campingben (jelenlegi nevén Európa Kemping) 5 csapat indult a horgászversenyen, melyből 3 csapat is az első 15-ben végzett.

5. helyezést ért el a Szotyi Carp Team (85,7 kg)

8. helyezést ért el az Atmos csapat a T&J Carp Team néven (67,7 kg), valamint

15. helyezést ért el a Bálint and his Team (38,4 kg).

A verseny első pár napjában a  víz hőfoka 8-9 fokos volt, ami aggodalomra adott okot, azonban a negyedik naptól kezdve jobban fogtak a csapatok, köszönhetően a víz folyamatos melegedésének, és talán a kedvező széljárásnak is.

Az eredményhirdetésen 15 csapatot jutalmaztak, és további különdíjak is várták a csapatokat. A verseny első három helyezettje:

1.hely: Carp Angler Team (167,75 kg)

2. hely: Sportcarp Česká Republika (115,03 kg)

3. hely: Carp Info Team (93,22 kg)

A versenyen az 5 kg feletti pontyokat értékelték a szervezők, melyből összesen 1467 kg-ot fogtak a versenyzők, ezt a mennyiséget 172 db hal adta. 10 kg felett 58 db pontyot fogott a mezőny.