A KEMPING HARLEY-DAVIDSON OPEN ROAD FESZTIVÁL ALATTI HÁZIRENDJE

Pelso Camping Házirend

Harley-Davidson Open Road Fesztivál alatt

 1. évben a fesztivál és a Kemping területe fizikailag elkülönítésre kerül, a Kemping kérésére, más a Kempingben tartott nagy fesztiválokhoz hasonló működő modell alapján. A fesztiválra való belépés érvényes fesztivál karszalaggal történik, a Házirendet és Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) a szervező (H-Budapest Kft.) határozza meg és teszi közzé honlapján. A Kempingbe való belépés érvényes szálláshely foglalással és fesztiváljeggyel lehetséges.

A különválasztás legfőbb indoka, hogy az egyéb elemeiben is megújuló fesztivál látogatói nem egyformák; némelyikük helyi lakos, mások máshol megszálló bel- és külföldi turisták, mások pedig a Kempingben megszálló vendégek. A fesztivál lebonyolításának biztonsága, a Kemping lakók kényelme, és a balesetmentes közlekedés a Kemping területen belül akkor biztosítható, ha a folyamatosan növekvő vendégszám mellett is a Kempingterület befogadó képességének és infrastruktúra kapacitásának megfelelően az egyidejű résztvevők száma limitált.

A Kemping általános házirenddel (továbbiakban Általános Házirend), ÁSZF-kel, GYIK, adatvédelmi tájékoztatóval rendelkezik, mely a www.pelsocamping.hu/docs oldalon magyar, angol, és német nyelven elérhető. A Kemping Általános Házirendje a fesztiválra való tekintettel az alábbi pontokban módosul, ellentmondás esetén pedig az alábbiak az irányadóak:

 1. Jelen házirend, (továbbiakban házirend) a fesztivál hetére, 06.01-11-ig érvényes
 2. A Kemping szálláshelyei mobilház (Ft/4nap) és sátras Kemping belépő (Ft/fő/éj). A kempingjegyek a fesztivál 4 teljes napjára foglalhatóak online. Az Általános Házirend szerinti parcella nem foglalható. Sátorbelépők vásárlói a sátrakat az erre kijelölt helyen érkezés sorrendjében építik fel. A korábbi évekhez hasonlóan javasoljuk, hogy 1-2 nappal korábban érdemes érkezni azon fesztivál résztvevőknek, akik kedvenc helyükön szeretnének sátorozni. Lakókocsival/lakóautóval/kisbusszal történő érkezés esetén a sátras Kemping belépő és a lakókocsi felár (1x) fizetendő. A Kemping szálláshely jegyei a fesztivál terület látogatására nem jogosítanak. Sátrazás a korábbiaknak megfelelően a strandon, valamint a mobilházas övezetben tilos.
 3. A foglalási igényt a pelsocamping.hu/foglalas oldalon lehet megtenni, vagy az info@pelsocamping.hu oldalon jelezni. A foglalás a visszaigazolást követően akkor válik “Garantált” státuszúvá, ha a szállásdíj megfizetésre került. Sátorjegy csak átutalással, vagy online bankkártyás fizetéssel foglalhatóak. Konkrét parcellátnem, csak termék típust tudunk visszaigazolni, de a kéréseket lehetőség szerint preferenciaként rögzítjük. Azon törzsvevők, akik ezt igénylik, a fesztivál szervezőjénél konkrét házat foglalhatnak, melyet visszaigazolásunkban szerepeltetünk. 2023.02.01 után a foglalásnál csak a típust garantáljuk.
 4. A szállás elfoglalása (check-in) az Általános Házirend érvényes, a személyek adatainak megadása előfoglaláskor check-in e-mail útján, helyszíni foglalásnál helyszínen megadandó.
 5. Belépés a Kempingbe csak érvényes Kemping szálláshely és fesztiváljegy birtokában lehetséges mely a Kemping főbejáratán kerül ellenőrzésre.
 6. Belépés a fesztiválról a Kempingbe kizárólag érvényes Kemping és fesztivál karszalaggal.
 7. A Kempingen belül a szolgáltató helyeken készpénz és bankártyás fizetés is lehetséges.
 8. A Kemping recepció meghosszabbított nyitvatartással 8.00-22.00, a műszaki karbantartás 6.00-24.00 áll rendelkezésre.
 9. Parkolás a szervező által biztosított 1 km körzeten belül ingyenesen, a Kempingen belül parkoló jegy megváltása esetén az erre elkerített és őrzött területen lehetséges. Mobilház foglalás esetén 1 DB gépkocsi parkolását az ár tartalmazza. Közlekedés a Kempingen belül az Általános Házirendnek megfelelő sebességhatár mellett, a KRESZ előírások szerint történik. A strandterületre motor behajtása, és parkolása tilos, melynek megsértése esetén az ismételt figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása esetén a Vendég azonnali kitiltásra kerül. A strandterület közelében motoros parkoló kerül biztosításra.
 10. 00-06.00 között a közlekedés a Kempingben tilos, ez alól kivételt képez a szálláshelyek megközelítése. A pihenni vágyók nyugalma, és a károkozások elkerülése érdekében a hangoskodók, ittasan vezetők, száguldozók figyelmeztetésben, ennek figyelmen kívül hagyása esetén azonnali kitiltásban részesülhetnek
 11. A fesztivál megnyitásakor 06.10 .12.00h előtt 11.00-12.00 között a megelőző napokban érkező vendégek kötelesek az újbóli beléptetésre.
 12. Az árak nem tartalmazzák a törölközőt, ezt kérjük hozzanak magukkal.
 13. Árak tekintetében a fesztivál napokon kívüli foglalás esetében az érvényes katalógusárak kerülnek felszámolásra.
 14. Szálláshely árak a fesztivál idején (2023.06.07-11):
  • Mobilház foglalásra a fesztivál szervező honlapján van lehetőség:
   https://openroadfest.hu/
  • A kemping honlapján fesztivál sátorhely kiváltásra van lehetőség 6500/Ft áron.
 1. Kemping szolgáltatásai, amiért érdemes Kempingen belül foglalni
  • Verhetetlen ízek a Kemping éttermében, büféiben, valamint , Rezeda éttermekben
  • Megfelelő időjárás esetén strand üzemeltetése, nyugágyak biztosítása, dj

Jó szórakozást kíván a Pelso Camping csapata.

Egyéb a fesztivál Házirendjéből átvett szabályok, melyek elválaszthatatlan részét képezik a Kemping házirendnek

 • A jegy megvásárlásáva akkor jogosítja belépésre, ha elfogadja a rendezvény házirendjét, általános szerződési feltételeit és a biztonsági rendszabályait, valamint tudomásul veszi, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.
 • Az elővételben megvásárolt belépőjegyeket belépéskor karszalagra cseréljük. A karszalagot (bérlet, ill. napi) az érvényessége ideje alatt mindvégig a csuklón kell viselni. Ezt a rendezők ki- és belépéskor, illetve a Rendezvény területén folyamatosan ellenőrzik. A forgalomba kerülő hamis jegyekért a rendező nem vállal felelősséget!
 • A Kemping szállás napiegy a Kemping területén való tartózkodásra másnap reggel 9:00 óráig jogosít. A Kemping szállás hetijegy a rendezvény első napján, 12:00 órától jogosít a Kempingterületre való belépésre annak lezártáig (vasárnap 23:00 óráig). Amennyiben a belépőjegy/karszalag lejár, de még szívesen maradna a látogató a recepción vásárolhat újabb karszalagot. Ha érvénytelen a karszalag, köteles elhagyni a Kemping területét!
 • A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható, megvásárolt belépőjegyet visszaváltani nem áll módunkban! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A SÉRÜLT – elvágott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb. – KARSZALAG ÉRVÉNYTELEN! A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk. A megrongálódott, elveszett karszalagot nem váltjuk vissza és nem cseréljük.
 • Gyermekek 14 éves kor alatt csak felnőtt kísérővel vehetnek részt az eseményen!
 • Szervező csapatának bármely tagja által adott utasítás minden körülmények között betartandó. Az utasítások be nem tartása esetén Szervező és megbízott vagyonvédelmi feladatot ellátó Társaság,– díj-visszatérítési és egyéb igény nélkül – felszólíthatják a Látogatót a Fesztivál elhagyására.
 • Kérjük, fokozottan vigyázzanak a természeti értékekre, és ne szemeteljenek!
 • Rendezvény területére be nem hozható tárgyak
   • Közbiztonságra különösen veszélyes eszközök,
    • A 175/2003. (X.28.) Korm. Rendelet szabályozza a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök körét. Ennek figyelembevételével a rendezvényekre nem hozható be (elvételre kerülnek, eljárást vonnak maguk után), különösen – az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágó éle a 8 cm-t meghaladja, dobócsillag, rugóskés, szúró- vagy vágóeszközt, vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli),
    • -jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz (pl. Ólmosbot, bokszer),
    • -lánccal vagy egyéb hajlékony anyaggal összekapcsolt botok, nehezékek, másokat öntudatlanná vagy védekezésre képtelenné tevő vegyi anyagok, gázok, sprayk, (pl. gázspray, paprika spray),
    • -olyan eszköz, mely az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít a lőfegyverre (lőfegyverutánzat), olyan eszköz, mely elektromos feszültség útján védekezésre képtelen állapot előidézésére alkalmas (sokkoló), zárszerkezetek illegális kinyitására vagy feltörésére szolgáló eszközök.
   • Tiltott eszközök, tárgyak, különösen sűrített levegővel vagy szén-dioxiddal működő fegyverek, gázfegyver, jelzőpisztoly, rajtpisztoly, hegyes végű, vagy éles szélű tárgyak (pl.: jégvágó, fejsze, balta, sniccer), kéziszerszámok (pl. feszítővas, fúrógép, véső, csavarhúzó, kalapács), sérülés okozására felhasználható tompa eszközök (pl. baseballütő), robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök, kábítószer, vagy egyéb jogszabályokban rögzített pszichoaktív szerek.
   • Egyéb eszközök, tárgyak, különösen szeszesital (kereskedelmi mennyiségben), dohányáru (kereskedelmi mennyiségben), gázpalack, gázégő, gázmelegítő, üveg, esernyő, 1 m-t meghaladó merev rúd, cső (pl. zászlórúd), gyúlékony anyagok, és gyújtó eszközök, házi kedvencek póráz, szájkosár és oltási bizonyítvány nélkül. A beléptetés során ruházat- és csomagátvizsgálást, valamint szúrópróbaszerű kábítószer ellenőrzést végez a biztonsági szolgálat. Az összes vitás kérdésben a biztonsági szolgálat helyi vezetője dönt.
   • Tiltott tevékenységek a rendezvényen, különösen nem kijelölt helyen történő fürdőzés, tűzgyújtás, crow surfing, wall of death és minden olyan egyéni és csoportos tevékenység mely mások szórakozását vagy testi épségét zavarja vagy veszélyezteti, tiltott vagy elzárt területen történő sátrazás, természetkárosító tevékenység végzése, graffitizés, vagy egyéb rongálás, rendezvény látogatása szeszesital vagy kábítószer, és egyéb bódító szer hatása alatt, dohányozni vagy nyílt lángot használni zárt programhelyszíneken és sátrakban, engedély nélkül motorkerékpárral és gépjárművel történő belépés, a rendezvény területén mások testi épségét veszélyeztető közlekedési magatartás. A fenti tevékenységek hatósági és kártérítési eljárást valamint, a rendezvény területéről történő kitiltást vonnak maguk után.
   • A rendezvény területén is be kell tartani a KRESZ szabályait! Tilos ittas állapotban gépjárművet vezetni! A törvényi előírásoknak megfelelően tilos zárt közösségi térben (sátor, étkező stb.) dohányozni!
   • A rendezők nem vállalnak felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben okozott károkért, amennyiben azok a résztvevők felelőtlen magatartásából erednek.
   • A jegy átvételével egyidejűleg Ön elfogadja, hogy amennyiben olyan képfelvétel készül, amelyen Ön is látható, azzal kapcsolatban semmilyen követeléssel nem léphet fel sem a rendezőkkel, sem a felvétel készítőivel, sem annak jogos felhasználóival szemben.

   

  • Látogató a Fesztiválra történő belépéssel, mint ráutaló magatartással is elfogadja, hogy szervező a Fesztivál területén csoportos, tömegfelvételnek minősülő fotókat, csoportos vagy pásztázó jellegű videókat készít, és azokat online (honlap, facebook, instagram, youtube, google+) felületein felhasználja.
  • Látogató elfogadja továbbá, hogy a terület kamerás megfigyelés alatt áll.