Serpa kalandpark Balatonfűzfő

„Ügyesebben távozzál, mint ahogyan érkeztél”. A Serpa kalandpark Balatonfűzfőn nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Az akadálypályák megalkotása során a tényleges fizikai aktivitás fejlesztésére törekedtek a létrehozók. A pályák az átlagosnál nehezebbek és a fizikai állapot javítását szolgálják.

Serpa Kalandpark BalatonfűzfőA park hat éves kortól várja azokat a vendégeket, akik aktívan szeretnék eltölteni szabadidejüket vagy nyaralásukat szeretnék kiegészíteni ügyességet és bátorságot igénylő feladatok végrehajtásával. A park nevét a serpákról kapta. A serpák ősei 700 évvel ezelőtt Tibetből költöztek át Kelet-Nepálba a Szolo Khumbu völgyeibe. Rendkívüli képességekkel rendelkező hegyivezetők és teherhordók. A Serpa kalandpark egyik fő célja, hogy vendégeik ügyesebben távozzanak, mint ahogyan megérkeztek.

A park részei:

Mászótorony – 3 éves kortól ajánlott, a torony magassága 9 méter, átlagos teljesítési ideje 2-5 perc. A mászás fejleszti az ügyességet, egyensúlyérzéket, az erőt, kitartást, bátorságot és a gondolkodást is. Egy mászás addig tart, amíg a próbálkozónak sikerül felmásznia a kiválasztott csúcsára, illetve önként fel nem adja.

Drótkötél csúszda – fáradtság nélküli élményszerzés, motiváció lehet a tériszony és a félelem leküzdése. 20 kg az alsó súlyhatár, a pálya hossza 80 méter, maximális magassága 12 méter.

Kalandösvények – a park legkreatívabb és legösszetettebb részei. Megtalálható itt a mászás, csúszás, ugrás, erő, vidámság és az ezt követő izomláz is. A négy fokozat a kezdőknek, a haladóknak és az ínyenceknek ad bizonyítási lehetőséget. Gyermek kalandösvények: Kis VUK út, Karak út. Felnőtt kalandösvények: Zsigmondy út, Családi pöttyös út, Koppány útja, Kövesdy emlékút, Nimród útja.

ĺjászpálya – az íjászat hozzájárul a koncentráció, valamint az erő fejlődéséhez, és egy kis bepillantást nyújt elődeink életmódjába. A háromállásos íjászpályán a középső vesszőfogó 8, a távolabbi 15 méterre helyezkedik el. Egyszerre mindig csak egy fő lőhet, illetve tartózkodhat a lőállásban. 6-7 éves kortól ajánlott.

Serpa Kalandpark Balatonfűzfő

A Serpa kalandpark „TÜV” minősítési vizsgával rendelkezik. A mászótorony, a drótkötél csúszda és a kalandösvény bevizsgált hegymászó hevederrel és karabineres kötéssel biztosított.

A Serpa kalandpark a Balatoni Bob szabadidőpark csoport tagja. A sport és a természet szeretetét hirdető kalandpark célja, hogy a három éves kortól egészen az aktív nagyszülőkig minden mozogni és kikapcsolódni vágyónak biztosítsa a természetes mozgásformák és a természetes környezet harmonikus kombinációját.

A kalandparkról bővebb információ a http://www.serpakalandpark.hu/hu/ weboldalon olvasható.