Új kilátó Alsóörsön!

Új kilátó Alsóörsön! madártávlatból fejlesztésünk

Április 29-én valóra vált az álom, felépült Alsóörs koronája, az új fából készült kilátó, amely minden tekintetben sokszorosan felülmúlja elődjét.

Somlyó-hegyi kilátó táblaAz alapoktól újjáépített Somlyó-hegyi kilátó magasan kiemelkedik a fák közül. Már évtizedekkel ezelőtt is kilátó állt e helyen, ám a fából készült torony nem tudott tovább dacolni az idő vasfogával, életveszélyessé vált, 2013-ban pedig le kellett zárni. Az alsóörsiek körében kedvelt volt ez a kirándulóhely, mely egyben közös rendezvényeik színhelyéül is szolgált, és a lakosok hiányolták azt a fenséges panorámát is, amely a Bakony és a Balaton minden szépségét bemutatandó szemük elé tárult. A kilátó megépítésével tehát mondhatni egy régi igény valósult meg. A kilátó tetejére szép kényelmesen fel lehet jutni, a panoráma élményt jelent. Jó program a családoknak, a kirándulóknak. A projekt lebonyolítója és előfinanszírozója Alsóörs Község Önkormányzata volt.

Somlyó-hegyi kilátó, Alsóörs Somlyó-hegyi kilátó, AlsóörsLátkép, AlsóörsA kilátó fontos szerepet játszik a Pelso Camping Kft. életében is, ugyanis az önkormányzattal szoros együttműködésben kívánja az alsóörsi Pelso Campinget (jelenlegi nevén Európa Kemping) fejleszteni,  mindezt közös célok mentén haladva és a kemping értékeit megőrizve a szálló- és rendezvény vendégek számának növelése révén, melyhez reményeink szerint az új kilátó is hozzájárul majd.

A Pelso Camping Kft. tervei között szerepel a kemping mellett strand, apartman és kikötő választék kiépítése is.  Távlati terveinkben helyet kapott a kemping fesztiválközpontjának fejlesztése is, mindezt az Önkormányzati rendezvény naptárral összhangban. Ily módon szeretnénk a későbbiekben olyan térségi, akár több napos fesztiválokat megszervezni, amelyek méltók a kemping és Alsóörs lakosainak kulturális igényeihez.

A kemping területén található korábbi szabad parcellás és mobilház kapacitás kiépítése és bővítése is terveink között szerepel, mely magában foglalja a 4 jelenlegi üdülő ház bővítését 10-20 db-ra, a jelenlegi 62 mobilház áthelyezését és bővítését 120 mobilházra, valamint 310 jelenlegi parcellát, melyen mobilház, lakókocsi vagy sátor helyezhető el.

További terveink:

  • kiskereskedelmi pavilonok (borfesztivál), elárusító helyek kialakítása,
  • wakeboard pálya a nyílt vízfelületen,
  • termál szolgáltatások fejlesztése,
  • kertmozi,
  • kalandpark fejlesztése,
  • gyerektáborok, sportesemények megszervezése,
  • a sportolók és horgászok számára szolgáltatások nyújtása.

A Pelso Camping fejlesztési terveivel kapcsolatos további információk a www.pelsocamping.hu oldalon olvashatók, és ne felejtsék el lájkolni kempingünk facebook oldalát. Köszönjük.