XI. Mozdulj Balaton! Alsóörsön is

A Balaton a hedonizmus fellegvára, ahol szinte bármi megengedett. A Mozdulj Balaton! felszólítás nem egy új vízi fitness program neve, hanem egy olyan kezdeményezés, ami rávilágít arra, mennyi mindent tehetünk még a balatoni strandokon a henyélésen kívül.

Mozdulj Balaton!2015 nyarán tizenegyedik alkalommal szervezik meg 33 tóparti település 36 strandján, köztük Alsóörsön, a Mozdulj Balaton! nevű strandi szabadidősport programsorozatot, melynek célja a strandi szabadidősportok népszerűsítése.

A Mozdulj Balaton! már igazi hungarikumnak számít, ugyanis még 2004-ben indította el a Balaton Fejlesztési Tanács, és kijelenthetjük, hogy azóta már karriert futott be, ugyanis évente átlagosan 20-25 ezer embert mozgat meg, magyarokat, külföldieket, nőket, férfiakat, gyerekeket egyaránt.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a programsorozat a 10-25 évesek között a legnépszerűbb, ugyanis a résztvevők 70 százaléka ebbe a korosztályba tartozik.

A szombatokra időzített programsorozat július elejétől augusztus közepéig tart idén, a nyár végén (2015.augusztus 22-én) pedig Vonyarcvashegyen, a Lidó Strandon kerül sor a záró rendezvényre.

A sorozatra kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket természetesen bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül is, a hét minden napján. Így aki hét közben profi szintre fejlesztette valamelyik sportágban a tudását, szombaton megküzdhet a többiekkel a sportkupáért, amelyet szintén minden résztvevő településen megszerveznek.

A 36 résztvevő strandon többféle sportolási, szórakozási lehetőség közül választhatnak az odalátogatók. A legnépszerűbb sportok közé tartozik a röplabda, foci, kézilabda, streetball, és természetesen a vízi eszközök. A strandok egy részén pedig asztalitenisz, lábtenisz, tollaslabda, petanque, frizbi is választható. Az elmúlt években sikert arattak a vízben elhelyezett sportolásra buzdító eszközök is, amik közül kiemelkedik a három palánkos streetball állványrendszer.

A rendezvény hivatalos honlapján (www.mozduljbalaton.hu) elérhető a programsorozat legfontosabb adatai, a konkrét programnapok, a résztvevő strandok, a helyi szervezők neve,, elérhetősége, valamint a a korábbi évek 20-30 perces összefoglaló filmjei és fényképsorozatai.

Alsóörsön júliusban tehát minden szombaton, azaz 7-én, 14-én, 21-én és 28-án, augusztusban pedig az első három hétvégén várják a versenyzőket. Használják ki a sportolási lehetőségeket a Balaton-parti strandokon, induljanak a kupáért való harcban, hogy másoknak is megmutassák, mozogni tényleg jó!