Ferenc Pince Csárda

A XVII.század vége óta generációról generációra száll családunkon belül az ősi tihanyi borospince, valamint a szőlő és a bor tisztelete, szeretete. Ezen örökségre alapozva hoztuk létre családi vállalkozásunkat, mely bor készítésével és vendéglátással foglalkozik. Kizárólag a Balatonfüred-Csopak történelmi borvidéken termelt szőlőből készítjük borainkat, melyek a csodálatos balatoni éghajlatnak köszönhetően különleges illat és ízvilágú minőségi borok.
Borászatunkban elsősorban a borvidék leginkább jellegzetes fehér szőlőfajtáiból gondos, hozzáértő borkezelés mellett készülnek boraink, melyek a Tihanyi félszigetről származó rozé és vörös borokkal egészülnek ki.

A hagyományőrzés, a Balaton felvidék borkultúrájának ápolása, része családunk mindennapjainak, és e kitartó munka eredményeképpen a 2001-ben megnyílt boráriumunkban a hozzánk látogató vendégek az ősi eszközökön, relikviákon keresztül betekintést nyerhetnek a szőlőművelés és borkészítés múltjába. A borkóstolás alatt szakmai borbemutatón túl rövid ismertetést adunk a Balatonfüred-Csopaki borvidék szőlő és borkultúrájáról.

Éttermünk kínálatából elengedhetetlen a balatoni halkínálat, halászlé, a szürke marhából és mangalicából készült magyaros ételkülönlegességek.

Ferenc Pince Csárda

  • Város:TIHANY
  • Típus:gasztro
  • Tel:06209226292
  • Fax:
  • Email:tihany@ferencpince.hu
  • Weboldal: Ferenc Pince Csárda
  • GPS:46.8954501-17.886942699999963
  • Cím:Tihany, Cser-hegy 9., 8237, Hungary
  • Nyitvatartás:áprilistól-novemberig 12:00-22:00Kedd : szünnap!
  • Fizetési lehetõségek: