Sok élmény, új barátok! Hosszú hétvége barátokkal a Balatonon!

A Balaton és környéke kiváló lehetőségeket kínál ahhoz, hogy felejthetetlen hétvégét töltsetek el barátaitokkal, hiszen minden adott egy helyen, zene, tánc, sport, pihenés, lazulás.

A balatoni városokat, látnivalókat biciklivel is végigjárhatjátok. A Balaton Riviérán is áthaladó, az egész Balatont körülölelő mintegy 210 km hosszú Balatoni Bringakörút útvonal részben kerékpárutakon, részben kisebb forgalmú mellékutakon vezet. Túra közben felfrissülhettek Alsóörs és Csopak strandjain és megszállhattok az alsóörsi Európa Kempingben (2016-tól Pelso Camping), amely a Balatoni Bringakör Bizonyítvány pecsételő helye. A kemping 20 hektáros területén 376 parcella, 376 sátorhely, 4 üdülőház és 32 mobilház található. A sík területű kempingben hatalmas füves területre fekhettek ki napozni, közben egy finom itallal vagy jégkrémmel hűthetitek le magatokat.

Sportolás

A kemping területén rendezett, ápolt környezet, több medence is várja a vendégeket, valamint az árnyas fás, füves Balaton parti strand is. Közvetlenül a bejárat mellett található Europa Club a fiatalok kedvenc helye, amely nem csupán társalgóhelyiség, hanem az animációs programok helyszíne is. A kempingben büfé, söröző, újság- és ajándékbolt van, kissé távolabb pedig egy utca nyílik különféle étkezési lehetőségekkel.

A Balaton-felvidék dombjainak és hegyeinek kilátói gyalogos túrákra hívnak. A Somlyó-hegyi kilátó, Alsóörsön, a Csere-hegyi kilátó, Alsóörsön, az Endrődi Sándor kilátó, a Csopak Csákány-hegy vagy a Jókai kilátó, Balatonfüreden gyönyörű panorámával várnak.

A Balaton környéki kaland-és élményparkok felejthetetlen élményt nyújthatnak, ha a Balaton környékén jártok barátaiddal ne hagyjátok ki ezt a szórakozási lehetőséget. A Kalandsziget Tihany – Erdei Kalandpark kalandpark is, meg nem is, a Balatoni Élménypark kikapcsolódást jelent a baráti társaság részére, a Brázay KalandPart Balatonfüreden pedig nagyobb csoportok és társaságok jelentkezését is várja.

A Balaton északi partján, Balatonfűzfőn, csodás természeti környezetben található BalatoniBob Szabadidőpark egész napos, élményt kínál.

Programotokat színesíthetitek a környékbeli pincészetek és éttermek meglátogatásával. A Karolina Fűszérkertje és Étterem modern, mégis családbarát, 50 férőhelyes exkluzív étterem, balatoni panorámás terasszal, a Carpaccio Étterem – ben pedig a mediterrán, olasz konyha remekeit kóstolhatjátok meg.

Buli

A finom vacsorával és borozással indított este után pedig jöhet a szórakozás. A Cocomo Café Balatonfüred a fergeteges bulik, italok, koktélok és finomságok színhelye.