Rossz idő esetén se csüggedj! Programok az esős napokra!

Nincs is annál rosszabb amikor a várva várt nyaralás közben elromlik az idő és a tervezett programokat elmossa az eső. Hogyan és mivel tölthetjük el időnket ilyen esetben a Balatonon és környékén?Jöjjön az a bizonyos B terv!

vihar

Egy esős napon remek program lehet a Tapolcai Tavasbarlang meglátogatása, ahol sok-sok élmény várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A Tamás-hegy nyugati oldalában 1894-ben feltárt és 1934-ben megnyitott Lóczy-barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik. A barlang megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balaton környéki programunknak.

A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: a vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját.

Tihanyi Bencés Apátsági Templom a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb emléke. Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum az I. András által 1055-ben alapított monostor közel 1000 éves történelmi múltját mutatja be. Állandó kiállításai: IV. Károly emlékszoba, a barokk kori templom, I. András király sírja.

Érdekes program lehet egy esős napon a Tihanyi Babamúzeum meglátogatása is, amelynek gazdag babagyűjteménye változatos módon mutatja be a régi korabeli darabokat, eredeti ruhákba öltöztetve, korabeli játékokkal és különféle kiegészítőkkel. Ne hagyjuk ki a Magyar Királyok Panoptikum és Kalózmúzeum megtekintését sem, amely rövid betekintést nyújt Magyarország történelmébe. Az élményt a korabeli enteriőrök, a világítás és az audió tárlatvezetés teszik teljessé.

Egy programokkal és élményekkel teli nap után jól eshet egy bohár bor vagy egy kellemes vacsora. Ne hagyd ki a környék remek éttermeit és pincészeteit sem!

bormúzeum

A Ferenc Pince Csárda ízletes ételekkel, lenyűgöző panorámával, széles magyar és nemzetközi választékkal várja vendégeit. A Vígmolnár Csárda Csopak gyönyörű üdülőövezetében található a 71-es főút mellett Balatonfüredtől 3 km-re. A hely ételkínálata megőrzi a híres magyar konyha jellegét, de szem előtt tartva az egészséges mai ember igényeit. Választékos borajánlattal, házi szörpökkel kedveskednek a vendégeknek.

A Petrányi Pincészetben borkóstoló közben felejthetetlen balatoni panorámában gyönyörködhet az ide látogató.

Édesítsük meg az esős napot közvetlenül a Tihanyi Apátság szomszédságában található Rege Cukrászdában, ahol a kávé, a sütemény és a fagylalt elfogyasztása mellé különleges panorámát is kínálnak.