Családdal a Balaton körül!

A Balaton az a hely, ahol minden korosztály megtalálja a megfelelő szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget. A balatoni nyaralás a családdal az igazi. De milyan programokat is tudtok a családdal együtt eltölteni?

Indíhatjátok a napot egy állatkerti látogatással a Veszprémen található Kittenberg Kálmán Növény-és Vadasparkban, ahol Leginkább Európa jellemző állatait nézhetjük végig, de egzotikus állatokat is találunk.

Majd egy jó kis kalandozás következhet a közeli kalandparkok egyikében, ahol felnőtt és gyermek egyaránt kikapcsolódhat, megmozgathatja magát. Kalandsziget Tihany – Erdei Kalandpark célja, hogy a természettel együttműködve, a fák és a természet folyamatos gondozása mellett, igazi kikapcsolódást tudjanak biztosítani minden kedves látogatónak. A kalandparktól 30 méterre található Tihany-Gödrös szabad strandja is, amely kellemes felüdülést nyújt a kalandozás után.

KalandparkA Brázay Kalandpart, Balatonfüred a hét minden napján 9-től az esti óráig várják a kedves vendégeket. Nagyobb társaságok, csoportok jelentkezését is várják.

A Balatoni Élménypark a 73-as főút mellett, a Nosztori Autóspihenőnél (Veszprém-Csopak között). Kikapcsolódás az egész család részére, melyhez szórakozást kínáló kalandparkkal állnak a vendégek rendelkezésére. Ha az aktív kikapcsolódás híve, kipróbálhatja erejét és bátorságát kalandparkban. Nyitva: 9 órától sötétedésig. A BalatoniBob Szabadidőpark a Balaton északi partján, Balatonfűzfőn, csodás természeti környezetben található BalatoniBob Szabadidőpark egész napos, élményt kínál a gyerekes család vagy a baráti társaság minden tagjának.

Egy kellemes ebédet tölhetünk el a Borcsa Étteremben, ahol a hangulatot a Balaton közelsége, valamint az esti órákban közparkként üzemelő strand teszi feledhetetlenné, ahol romantikus sétákat lehet tenni, a gyermekek pedig szabadon használhatják a játszóteret.

Kiváló családi program lehet egy kis kerékpározás, a Balatoni Bringaút számos lehetőséget kínál és szintén sok közös élményt élhettek át a Tapolcai Tavasbarlangban, ahol a gyerekeket kúszóbarlang várja, a felnőttek érzékelési képességét pedig a “kőtapogató” teszi próbára.

Látogassatok el a Kotsy-vízimalomhoz és a kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, ahol a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítás, bivalytörténeti bemutató tekinthető meg és sétautat alakítottak ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. Morzsa kutya, a Bivalyrezervátum barátságos házőrzője, mint egy kedves „idegenvezető”, szívesen vezeti körbe a vendégeket a bemutatóhelyen.

Ne hagyjátok ki a környék kedvelt cukrászdáit sem. A Karolina Kávéház és Koktélbár különleges tea, kávé, sütemény és pékáru kínálatát érdemes megkóstolni. A Bergmann Cukrászdában pedig kizárólag helyben készített cukrászsüteményeket kínálnak.

Az Európa Kempingben (2016-tól Pelso Camping) sokszínű animációs program várja a vendégeket a főszezonban, napközben. A nagy strandterületen ingyenesen használható csúszda (jún.22-aug.23. között nyitva), strandröplabda, streetball garantálja a szabadidő aktív eltöltését. Társalgó TV készülékkel áll a vendégek rendelkezésére (kivétel utószezon).

KempingJátszótér, focipálya, ping-pong ingyenesen vehető igénybe. Térítés ellenében: kerékpár, vizibicikli , szörf, kajak, kenu kölcsönzése, teniszpálya bérlés, horgászati lehetőség, mini golf. Tervek között szerepel a 2016-os évtől a szolgáltatások kibővítése: gyermekmegőrzés, gyerektáborok szervezése, fakultatív programok szervezése (horgászat, vitorlázás, kalandpark, kajakozás), filmvetítés és különböző animációs programok szervezése.