Gyerkőccel a Balatonon!

Kisgyerekekkel tervezel a hétvégét a Balatonon? Néhány program, hogy a gyerkőcök ne unatkozzanak!

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt nyújt.

Tihany számos lehetőséget kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ha gyerekekkel utazunk érdemes felkeresni a Tihanyi Babamúzeumot, amelynek gazdag babagyűjteménye változatos módon mutatja be régi korabeli darabokat, eredeti ruhákba öltöztetve, korabeli játékokkal és különféle kiegészítőkkel.

Tihanyi Babamúzeum

Gyermekek számára egyaránt nagy élmény lehet a Lóczy-barlang vagy a Tapolcai Tavasbarlang meglátogatása. A gyerekeket kúszóbarlang várja, a felnőttek érzékelési képességét pedig a “kőtapogató” teszi próbára.

A Balaton környéke nagyszerű lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére, a kaland-és élményparkokat pedig nem hagyhatjuk ki ha gyermekkel járunk ezen a vidéken.

A Kalandsziget Tihany – Erdei Kalandpark kalandpark is, meg nem is. A kiemelt biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott pályákon kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek. A Balatoni Élménypark kikapcsolódás az egész család részére, melyhez szórakozást kínáló kalandparkkal állnak a vendégek rendelkezésére.

BalatonibobA Balaton északi partján, Balatonfűzfőn, csodás természeti környezetben található BalatoniBob Szabadidőpark egész napos, élményt kínál a gyerekes család minden tagjának.

 

A Balatoni Bringakörút számos élménnyel várja a a kerékpározás szerelmeseit és ha gyermekünk éppen a lovaglást kedveli, kiváló élmény lehet felkeresni a Patent Lovas Oktatási Központot, a Vörösberényi Lovas Egyesületet – Balatonalmádi (Szentesi Farm), a Csikós Lovasudvart vagy a Sándor Huszár Lovas Klubot.

lovaglás

Az Európa Kempingben (2016-tól Pelso Camping) sokszínű animációs program várja a vendégeket a főszezonban, napközben. A nagy strandterületen ingyenesen használható csúszda (jún.22-aug.23. között nyitva), strandröplabda, streetball garantálja a szabadidő aktív eltöltését. Társalgó TV készülékkel áll a vendégek rendelkezésére (kivétel utószezon).

Játszótér, focipálya, ping-pong ingyenesen vehető igénybe. Térítés ellenében: kerékpár, vizibicikli , szörf, kajak, kenu kölcsönzése, teniszpálya bérlés, horgászati lehetőség, mini golf. Tervek között szerepel a 2016-os évtől a szolgáltatások kibővítése: gyermekmegőrzés, gyerektáborok szervezése, fakultatív programok szervezése (horgászat, vitorlázás, kalandpark, kajakozás), filmvetítés és különböző animációs programok szervezése.