Hétvégi romantika kettesben!

NaplementeEltöltenél néhány kellemes és romantikus napot, hétvégét pároddal a Balaton környékén, de nem tudod milyen programokkal tehetnéd színesebbé és még romantikusabbá a hétvégét? Ebben segítünk most neked!

 

Tihany, amely a romantikus régi idők faluja, számtalan látnivalót kínál a híres Tihanyi Bencés Apátságtól kezdve számos múzeumán keresztül a szintén híres Levendula Házig. Kirándulhattok a közeli erdőkben, túrákat tehettek vagy akár nagyobb sétákat, felkeresve a környékbeli kilátókat mint például a Somlyó-hegyi kilátó, Alsóörsön vagy az Endrődi Sándor kilátó, Csopak Csákány-hegyen.

A Balaton Felvidéki Nemzeti Park számos program lehetőséget kínál, Pannon Csillagda, ahol együtt felfedezhetitek fel a csillagokat ,a Tapolcai Tavasbarlangban pedig romantikus csónakázás közben gyönyörködhettek a felújított Tapolcai-tavasbarlang fényeiben.

Tapolcai tavasbarlang

Ha pároddal az aktív turizmus szerelmesei vagytok, számos élményt kínál a Balatoni Bringaút. Pattanjatok fel a kétkerekűre és fedezzétek fel együtt a környék kincseit!

Látogassatok el a balatonudvardi temetőben található kőszívekhez. Létrejöttük a néphagyomány szerint egy szerelmi háromszög történetéhez fűződik, amelynek szereplői egy halászleány Veronka, egy szép szál kőfaragó legény és a Balaton.

Balatonudvardi kőszivekA helyi monda szerint a kőfaragó legény szerelmét elragadta a Balaton, aki a halott lány iránt érzett soha el nem múló szerelmét öntötte szív alakú kövekbe.

Nemcsak Tihany, de Balatonfüred, Csopak és számos más balaton-felvidéki település kínál finom borokat – érdemes felkeresnetek a helyi pincészeteket!

Töltsetek el egy romantikus estét a környékbeli kiváló vendéglátóhelyek, pincészetek egyikében!

A Márga Bisztró a Balaton egyik legszebb terasza, keresve sem találhatnánk ideálisabb helyszínt egy romantikus vacsora eltöltésére. A Homola Borterasz, amely a Homola Pincészet mellett nyílt meg tökéletes helyszín egy kis lazításra, beszélgetésre, romantikázásra, ahol a jó borok mellett ízletes falatokat is feltálalnak.

Ha pedig még édesebbé szeretnétek varázsolni az eltöltött időt, keressétek fel a Bergmann Cukrászdát, ahol kizárólag helyben készített finomságokat kínálnak.